Το υπουργείο Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανεχθεί δύο μέτρα και δύο σ��αθμά στο θέμα της απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, διαμηνύοντας σε όλους να απογραφούν.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους, 276 υπάλληλοι αρνήθηκαν να απογραφούν και πλέον τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία!

Οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής και η επίδοση των παραπεμπτήριων εγγράφων σε αυτούς (με τα οποία παραπέμπονται στα Πειθαρχικά Συμβούλια) έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη Δικαιοσύνη ο Αρβανιτόπουλος για τα πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ζητώντας το άνοιγμα των δύο αυτών πανεπιστημίων.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει τελεσίγραφο τους πρυτάνεις κ. Πελεγρίνη και Σιμόπουλο για να ανοίξουν τα ιδρύματα και να μη χαθεί το εξάμηνο, ωστόσο -όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Παιδείας- οι πρυτάνεις δεν ανταποκρίθηκαν και η κατάθεση αγωγής εκ μέρους του υπουργείου ήταν μονόδρομος.