Αίρεται, σύμφωνα με απόφαση της βουλής, η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής: Ελένης Ζαρούλια, Ευστάθιου Μπούκουρα, Ηλία Παναγιώταρου ,Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρου, ενώ απερρίφθη το αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη και για τις τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες είχε ζητηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις τρεις πρώτες υποθέσεις για τις οποίες είχε ζητηθεί η άρση ασυλίας της κυρίας Διακάκη, υπέρ ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 144, παρών 11 και 1 άκυρο. Για την τέταρτη υπόθεση, υπέρ ψήφισαν 80 βουλευτές, 142 κατά, παρών 11, 1 άκυρο και 2 λευκά. Άρα το αίτημα της εισαγγελίας απορρίφθηκε.

-Για την άρση ασυλίας του κ. Καπερνάρου, υπέρ ψήφισαν 232 βουλευτές, κατά 2, παρών 1 και βρέθηκε και 1 άκυρο . Άρα το αίτημα της εισαγγελίας έγινε δεκτό.

-Για την άρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια, υπέρ ψήφισαν 235 βουλευτές, κατά 0, παρών 0 και βρέθηκε και 1 άκυρο . Άρα το αίτημα της εισαγγελίας έγινε δεκτό.

-Για την άρση ασυλίας του Ευστάθιου Μπούκουρα, υπέρ ψήφισαν 235 βουλευτές, κατά 0, παρών 0 και βρέθηκε και 1 άκυρο . Άρα το αίτημα της εισαγγελίας έγινε δεκτό.

-Για την άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου υπέρ ψήφισαν 235 βουλευτές, κατά 0, παρών 0 και βρέθηκε και 1 άκυρο , ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη υπέρ ψήφισαν 234, ένας κατά και 1 άκυρο.

Οι λόγοι για την άρση ασυλίας.

-Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

-Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον Μελιγαλά.

-Στον Στάθη Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας.

-Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη για το αδίκημα έκδοσης έξι ακάλυπτων επιταγών κατ΄ εξακολούθηση.