Απαντήσεις στους εσωκομματικούς επικριτές τους δίνει με νέα συνέντευξη του σε καθημερινή εφημερίδα ο Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας ότι κατά την προσυνεδριακή περίοδο τα στελέχη και ο γραμματέας υποχρεούνται να καταθέτουν τις απόψεις τους, ακόμη κι αν είναι διαφορετικές από την πλειοψηφία.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ απαντά σε όσους απορρίπτουν την πρόσκληση των «58» και αρνούνται τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα της «πολιτικής διάσωσης» του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάνοντας λόγο για «προσωποποιημένες απολίτικες υπεραπλουστεύσεις».

«Είναι άδικο να φορτωθεί ο Βενιζέλος όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλά πιο άδικο να φορτωθεί η Κεντροαριστερά τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου», λέει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η προοπτική της μοναχικής πορείας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών.

Αν και ο Σπύρος Λυκούδης αποφεύγει να απαντήσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Γραμματέας, ωστόσο διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτώμενος αν εκτιμά ότι η ΔΗΜΑΡ κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, εφόσον συνεχίσει να πορεύεται «αμφίθυμα και με δυσδιάκριτο στίγμα» ο κ.Λυκούδης απαντά:«Οι δημοσκοπήσεις μας προειδοποιούν. Προσωπικά δεν τις παίρνω απολύτως τοις μετρητοίς, αλλά δεν τις αγνοώ κιόλας. Είμαι βέβαιος ότι για την κάμψη ευθύνεται το αμφίθυμο και δυσδιάκριτο στίγμα μας. Αλλά το Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα και η ΔΗΜΑΡ θα σας εκπλήξει θετικά στις κάλπες»