Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Μέγαρο Μαξίμου να προετοιμάζει την... άμυνα του για την τρόικα.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος συμφώνησαν εκ νέου στη θέση που έχει μεταφέρει στην τρόικα η ελληνική πλευρά για την αμυντική βιομηχανία, δηλαδή ότι η εκκαθάριση θα γίνει εν λειτουργία, τα ΕΑΣ θα πρέπει να χωριστούν σε πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος και η κινητικότητα να αφορά μόνο από το πολιτικό σκέλος.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επέμειναν στον εξαγωγικό χαρακτήρα των ΕΑΣ και συμφώνησαν ότι πρέπει να επεκταθούν αλλά και να υλοποιήσουν όσες παραγγελίες έχουν αναλάβει. Σύμφωνα ��ε πληροφορίες, οι αλλαγές στην Αμυντική Βιομηχανία θα έρθουν στη Βουλή την Τετάρτη με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πάντως, συζήτησαν και για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς στις κοινοβουλευτικές ομάδες τους υπάρχει έντονη δυσαρέκσεια και ζητούνται εκτεταμένες αλλαγές.

Η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει το συντομότερο η διαπραγμάτευση, με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να συμφωνούν ότι «πρέπει να υπάρξει ηρεμία σε όλα τα επίπεδα».

Τέλος, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος έστειλαν το μήνυμα ότι «η δέσμευση για τη μη λήψη νέων μέτρων παραμένει σταθερή».