Για κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο Χρήστος Παππάς σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην οποία καταγγέλλει τον παράνομο, παράτυπο και αντισυνταγματικό αποκλεισμό από τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Γιάννη Λαγού και του ίδιου.

«Με την απόφαση του Προεδρείου της Βουλής να κρατά μακριά από τα καθήκοντα τους τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νικόλαο Μιχαλολιάκο, τον Βουλευτή Β’ Πειραιώς Ιωάννη Λαγό και τον Βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά, αποκλείοντάς τους από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ψηφοφορίες, χωρίς οι σαθρές και αβάσιμες κατηγορίες που τους αποδίδονται να έχουν κριθεί από την Δικαιοσύνη, έχει διολισθήσει στην κατάφορη καταστρατήγηση των νόμων και την προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος το οποίο έχει ορκισθεί να διαφυλάσσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Παππάς, αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καταγγέλλοντας το Προεδρείο της Βουλής για αντικανονική και παράνομη πολιτική προστασία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Παππάς, ενώ προωθήθηκαν οι άρσεις ασυλίας της Χρυσής Αυγής δεν συνέβη το ίδιο και με τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος «κατηγορείται με τεκμηριωμένα στοιχεία τόσον από Έλληνες πολίτες (ενδεικτικά αναφέρω τον κ. Παναγιώτη Σταμάτη και τις κ.κ. Γεριτσίδου και Κρητικοπούλου), όσον και από τους οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη».

«Καλούμε το Προεδρείο να ενεργήσει άμεσα ώστε οι εν λόγω βαρύτατες κατηγορίες να διερευνηθούν από την Δικαιοσύνη. Οποια��ήποτε άλλη εξέλιξη από την ψηφοφορία στην Βουλή και την προώθηση των δικογραφιών των πολιτών αλλά και των οικονομικών εισαγγελέων θα συνιστά εκ μέρους σας συνενοχή και απόπειρα συγκάλυψης των έκνομων ενεργειών για τις οποίες κατηγορείται ο εν λόγω βουλευτής» καταλήγει ο κ. Παππάς.