Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των υποβρυχίων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς».

Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας Θεόδωρος Δρίτσας απαντώντας στη δήλωση του κ. Σαμαρά σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι «για τα υποβρύχια έγινε προανακριτική και εξεταστική το 2011 και δεν βρήκαν τίποτα για τον κ. Βενιζέλο», τονίζει ότι «εξεταστική δεν έγινε ποτέ» και καταγγέλλει πως η προανακριτική έγινε «με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μόνο για τον Τσοχατζόπουλο».

Το ίδιο ισχυρίζεται ο κ. Δρίτσας πως συνέβη και με το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «πάλι με συμπ��ιγνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η έρευνα περιορίστηκε μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου».

«Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι ότι ''δεν βρήκαν τίποτα'', αλλά με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της ΝΔ δεν έψαξαν για να βρουν, αγνοώντας τις ενδείξεις. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του» υπογραμμίζει ο κ. Δρίτσας και προσθέτει: «Όλοι ξέρουν ότι ο μεν Βενιζέλος κάλυπτε για χρόνια πλήρως τον Τσοχατζόπουλο, τα δε υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις βαριές κατηγορίες εναντίον του κ. Βενιζέλου για τα υποβρύχια, τέτοιες που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποτολμήσει».

«Ποιο σημερινό στέλεχος της Κυβέρνησης υπήρξε συναρμόδιος με τον Άκη Τσοχατζόπουλο Υπουργός σε θέματα που αφορούσαν και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα έτη 1999 και 2000; Ξεχνά ο Πρωθυπουργός την υπόσχεσή του ότι το ζήτημα των υποβρυχίων θα έχει λυθεί μέχρι 31.12.2012;» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.