Απολυμένοι σχολικοί φύλακες γιούχαραν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα , μετά από την Πάτρα τώρα και στη Λάρισα, τον αναπληρωτή υπουργό Eσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατά την προσέλευσή του στη θεσσαλική πόλη προκειμένου να προεδρεύσει σύσκεψης με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις νέες προκλήσεις-Προβλήματα και προοπτικές».

Σε αντίθεση πάντως με ό,τι έπραξε στην Πάτρα, στη Λάρισα ο κύριος Γρηγοράκος επέλεξε την πλέον ήπια αντίδραση. Κατευθύνθηκε προς τους σχολικούς φύλακες και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική της επιβολής οριζόντιων μέτρων, τα οποία πάντως χαρακτήρισε αναγκαία εξαιτίας των πιέσεων της τρόικα, ενώ υποστήριξε ότι το υπου��γείο αναζητά λύση για την επαναπρόσληψη απολυθέντων σχολικών φυλάκων μετά από διαδικασία αξιολόγησης.

Μιλώντας στη σύσκεψη αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν αποσαφηνιστεί οι προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Ο κύριος Γρηγοράκος εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική ενός νέου κύματος διαθεσιμοτήτων ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημειώνοντας πάντως την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της κινητικότητας μετά από αξιολόγηση του προσωπικού.

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθεί στους δήμους μέρος των παρακρατηθέντων πόρων μετά από συνε��νόηση με την ΚΕΔΕ, ενώ συμφώνησε με το αίτημα των δημάρχων για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να γίνει –όπως είπε- πραγματικότητα η αποκέντρωση του κράτους.