«Γενική» χαρακτήρισε την σημερινή πρώτη συζήτηση με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ, Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έγινε γενική συζήτηση και στην τρόικα δόθηκαν τα νέα στοιχεία για τα δημόσια έσοδα και για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και του Οκτωβρίου. «Τα καταγράφουν και η συζήτηση, βεβαίως, συνεχίζεται» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με το εάν τα μέλη της τρόικας επιμένουν στις εκτιμήσεις τους, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Εμείς έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο Προϋπολογισμού, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικό. Προσπαθούμε με τα επιχειρήματά μας να πείσουμε την τρόικα να κάνει μία θετική εισήγηση στο Eurogroup».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ρεαλιστικό το προσ��έδιο του προϋπολογισμού και υποστήριξε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) πρέπει να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα.

Για το πως θα χειριστεί το ζήτημα, καθώς η Κομισιόν έχει στείλει e-mail που καταρχήν απορρίπτει την πρόταση της κυβέρνησης, ανέφερε ότι το όλο θέμα εντάσσεται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ερώτηση τέλος για το εάν επιμένει ότι το κενό είναι στο κακό σενάριο, 500 εκατομμύρια ευρώ, απάντησε: «Επιμένουμε στο προσχέδιο που έχουμε στείλει».