Στην ετήσια «Συνάντηση των Ηγετών», το συνέδριο που διοργανώνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, θα συμμετάσχει στις 23 Νοεμβρίου στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Φέτος η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, και μεταξύ άλλων θα λάβουν μέρος η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν. Θα συμμετάσχουν ακόμη πολλοί αναλυτές και επιχειρηματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του συνεδρίου αναφέρε��αι για τον κ. Σαμαρά ότι «έχει αναλάβει τη δυσκολότερη δουλειά εξυγίανσης στην Ευρωζώνη» και ότι ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθεί τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες. «Πρόσφατα κατάφερε καταπληκτικές επιτυχίες» σε αυτόν τον τομέα, «με θετικές ειδήσεις για τον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα.