«Προκαλεί τον εργαζόμενο λαό ο κ. Σουλτς όταν ισχυρίζεται ότι, αν η τρόικα “λογοδοτεί” στο Ευρωκοινοβούλιο, τα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα θα εκλείψουν, λες και στο σύνολό τους αυτά δεν έχουν την σφραγίδα των αποφάσεων της ΕΕ, και δεν τα συναποφάσισαν από κοινού η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και η τρόικα, στην οποία συμμετέχει και η ΕΕ» αναφέρει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωβουλής στην Ελλάδα.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο Σουλτς «ήρθε στην Ελλάδα για να προπαγανδίσει τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και των αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής για τον μελλοντικό ενεργειακό ρόλο Ελλάδας και Κύπρου στη Μεσόγειο, να προωθήσει τις επενδύσεις των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Μεσογείου- Β. Αφρικής, με το άνοιγμα ζωνών ελευθέρων συναλλαγών και εμπορίου, να προετοιμάσει το έδαφος για το νέο σχέδιο Ανάν».

«Ο Μ. Σουλτς, συνολικά το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης -νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές- χρειάζεται να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας και ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής αντικαπιταλιστικής πάλης, για την ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, με τον λαό κυρίαρχο στην εξουσία και την οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.