Την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από την οποία θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, διευκρινίζοντας μάλιστα πως η διαδικασία θα αφορά όλες τις ΔΕΚΟ (ακόμη και αυτές που έχουν συγχωνευθεί) προκειμένου να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό και εξαιρούνται μόνο αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως «όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία».

Να οι δεξαμενές απολύσεων ...

Σε ό,τι αφορά τη μνημονιακή δέσμευση για 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους, ο υπουργός σημείωσε πως υπολογίζονται 2.000 απολύσεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ και πως όσοι επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον αριθμό αυτό. Όπως είπε, θα προσμετρηθούν οι απολύσεις 300 - 320 επίορκων υπαλλήλων.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ζητά να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που θα απολυθούν από το Δημόσιο αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τα δικαστήρια, ενώ τόνισε ότι στον αριθμό των 4.000 απολύσεων θα συνυπολογιστούν οι απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Ζητάμε παράταση για την διαθεσιμότητα

Σε ό,τι αφορά το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας (άλλοι 12.500 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους) ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε πως θα ζητήσει παράταση από την τρόικα.

Θα επανεξεταστούν οι συνδικαλιστικές άδειες

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μ��ταρρύθμισης είπε πως σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση, το επόμενο διάστημα, θα θέσουν το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύει από το 1982.

«Το κράτος υπήρξε αρκετά γεννα��όδωρο» σε αυτό τον τομέα τόνισε.