Πρώτη ανάρτηση: 5/11/2013 01:38

«Η Χρυσή Αυγή αντέδρασε από την πρώτη στιγμή. Είπαμε ότι καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες σε εθνική ομοψυχία, σε ομόνοια, σύμπνοια και σε απόλυτη ψυχραιμία. Να βαδίσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι. Αυτό να είναι το μήνυμα της θυσίας αυτών των δύο παιδιών που εμείς τα αποκαλούμε ήρωες» σημείωσε στην αρχή της συνέντευξής του στην εκπομπή "Στον ενικό" ο Ηλίας Κασιδιάρης για την εγκληματική ενέργεια στο Νέο Ηράκλειο.

«Επιμένω ότι ο Ρουπακιάς δεν είναι Χρυσή Αυγή»

"Επιμένω ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Το πρόσωπό του πρώτη φορά το είδα σε κάποιο κανάλι, σε μια φωτογραφία που ήταν αγκαλιά με τον κύριο Μπαρμπαρούση. Σε κάθε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής γίνεται μια ουρά 200 ατόμων που θέλουν να βγουν φωτογραφία με τον κύριο Μπαρμπαρούση. Όσον αφορά τα παιδιά στο Ηράκλειο , ήταν ένα συγκλονιστικό έγκλημα αυτό που έγινε ιδίως για όσους είδαν πώς ακριβώς εκτελέστηκε. Δεν πρέπει να έχει ξαναυπάρξει στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας κάτι αντίστοιχο."

«Θα έδινα ένα πιάτο φαγητό σε οποιονδήποτε άνθρωπο ακόμα και αλλοδαπό»
"Σε ότι αφορά στα συσσίτια ήταν μια προσωπική μας επιλογή τα χρήματα τα οποία λάβαμε από τον Έλληνα φορολογούμενο να τα επιστρέψουμε αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν που μας τα έδωσε. Δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο. Κανένα μίσος δεν υπάρχει. Εγώ προσωπικά σαν Ηλίας Κασιδιάρης αν έρθει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος και μου ζητήσει ένα πιάτο φαγητό και δώ πως είναι πεινασμένος, ασφαλώς και θα τον βοηθήσω."

«Δεν έχουμε κρυφή χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή»

"Βεβαίως και έχουμε και από αλλού χρηματοδότηση.. από τους βουλευτές μας και από εδώ και πέρα ότι είναι να γίνεται θα γίνεται από τα χρήματα των βουλευτών μας. Οι μόνοι άνθρωποι που έχουν πλησιάσει τη Χρυσή Αυγή από την ημέρα που μπήκαμε στη Βουλή είναι άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι… και όχι επιχειρηματίες οι οποίοι μάλλον δεν μας πλησιάζουν επειδή δεν μας εμπιστεύονται."
Ο Αλβανός «θαυμαστής» του Κασιδιάρη
"Στάθμευα το αυτοκίνητό μου στα Εξάρχεια και ο ιδιοκτήτης του παρκινγκ κατάλαβα από την προφορά του ότι κατάγεται από την Αλβανία. Επιστρέφοντας για να του δώσω το αντίτιμο, είδα ότι το αυτοκίνητό μου ήταν πλυμένο και ο ιδιοκτήτης δεν δεχόταν χρήματα. Όταν τον ρώτησαν γιατί, μου είπε πως με εκτιμά. "
«Διαγράφουμε όσα μέλη μας χτυπούν αλλοδαπούς»
"Εάν κάποιος Έλληνας ή οποιοσδήποτε διαπράξει βία, για μας όχι απλά είναι καταδικαστέος αλλά πρέ��ει να τιμωρηθεί παραδειγματικά από τη δικαιοσύνη. Και αν κάποιος που είναι μέλος, υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής τιμωρείται παραδειγματικά από τη δικαιοσύνη, τότε αυτομάτως διαγράφεται από το κόμμα. Όμως πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Έχουμε διαγράψει ανθρώπους που εμφάνιζαν τέτοια συμπτώματα, εμφάνιζαν μια επιθετικότητα."

Αποκήρυξε τη βία

"Αν είναι δυνατόν κάποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να υποκινήσει πράξεις βίας. Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας", είπε. «Καταδικάζω τις πράξεις του Χίτλερ, του Στάλιν και κάθε πράξη ολοκληρωτικού καθεστώτος που οδήγησε σε θανάτους ανθρώπων», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ σχολιάζοντας το κείμενο του Νίκου Μιχαλολιάκου το 1987 στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι «δεν θα κρίνω τι έγραφε ο κ. Μιχαλολιάκος» και πρόσθεσε ότι «όταν χαιρετούν ναζιστικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους λέω κατεβάστε τα χέρια».

Αναφορικά με τον ναζιστικό χαιρετισμό του γενικού γραμματέα του κόμματος, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε: «Ρωτήστε τον κ. Μιχαλολιάκο για τον χαιρετισμό».

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα, δεν είναι εγκληματική οργάνωση και ο ελληνικός λαός το έχει κατανοήσει και μας έχει αγκαλιάσει με την εμπιστοσύνη του», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής επανέλαβε ότι δεν είναι ναζιστής αλλά «Έλληνας εθνικιστής», ενώ χαρακτήρισε «γελοίο κείμενο γραμμένο με στυλό» το παλιό καταστατικό του κόμματος.

Άθλιο πλαστό έγγραφο το καταστατικό της Χρυσής Αυγής

«Αυτό το βλακώδες έγγραφο το είδα πρώτη φορά και το κοιτούσα και γελούσα. Θύμισε κόμικς . Η κυρία Γκουτζαμάνη, ο κύριος Βουρλιώτης και ο κύριος Αθανασίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι από διπλανά χωριά στην Λέσβο. Μου κάνει τρομερή εντύπωση, πως αυτοί οι 3 άνθρωποι που συνέταξαν το κατηγορητήριο είναι και κοντοχωριανοί . Μόνο η Λέσβος βγάζει δικαστικούς;;; Κακοστημένη η υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλοί έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για τις δολοφονίες

«Πολλοί έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα και για την περίπτωση του Φύσσα και για τα δύο παιδιά και όταν δολοφονήθηκε με αυτή τον άνανδρο τρόπο ο Φύσσας πανηγύριζαν από τα κόμματα της εξουσίας γιατί βρήκαν ένα πάτημα για να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή», τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.