Το ενδεχόμενο να εισπράττεται ο φόρος ακινήτων μέσω των Δήμων, με ανταποδοτικότητα, άφησε ανοικτό ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν περισσότεροι και λιγότερα.

«Κάτι το οποίο άκουσα, το οποίο το βρήκα πάρα πολύ σωστό είναι μήπως θα μπορούσαμε το φόρο των ακινήτων να τον περάσουμε στους Δήμους με ανταποδοτικότητα... Είναι κάτι, το οποίο γίνεται σε ξένες χώρες, είναι κάτι το οποίο θα μας έβγαζε από την υποχρέωση εμείς να πληρώνουμε τους Δήμους με τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούνται και πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτα», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ��πισήμανε ότι το σενάριο αυτό δεν έχει συζητηθεί ακόμα με την τρόικα, ενώ επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης με τον νέο φόρο είναι να πληρώσουν περισσότεροι και λιγότερα.

«Πράγματι, το 2013 είναι η χειρότερη χρονιά που θα έχει ποτέ του γνωρίσει ο Έλληνας, δεν μπορώ να το πω εγώ παραπάνω ωμά, από αυτό που σας λέω. Είχαμε εισόδημα του 2012, ΦΑΠ το τέλος του 2010, το 2011, το 2012 και το 2013, είχαμε ΕΕΤΗΔΕ… αυτό δεν πρόκειται να επανέλθει, είναι η τελευταία χειρότερη χρονιά», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των βουλευτών για τον φόρο στα ακίνητα, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως και ο ίδιος εκλέγεται στην Επαρχία και είπε: «είχανε αντιρρήσεις στα θέματα των στρεβλώσεων, και πιστεύω ότι πολλά διορθώνονται με τις παρεμβάσεις των βουλευτών, πολλά θα διορθωθούν με τις παρεμβάσεις των βουλευτών. Νομίζω ότι όπως είδατε, μαζέψαμε ζητήματα τα οποία υπήρχαν, για στάνες και τα λοιπά, αυτά δεν πρόκειται να γίνουν».