«Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει στην εγκληματική βία» διαμήνυσε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο ζήτημα της διπλής δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega ο κ. Σαμαράς απάντησε σε ερώτηση του Γ. Πρετεντέρη για το αν η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου: «Όχι προς Θεού κανένας εμφύλιος. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή. Λαϊκή απαίτηση».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέση της Κυβέρνησης είναι η ανελέητη στάση εναντίον των πρωταιτίων. «Ακούστε: Υπάρχει ψυχική οδύνη για κάθε θύμα. Ιδιαίτερα για αυτά τα τρία νέα παιδιά που πεθάναμε. Και ο λαός έχει πικραθεί από αυτό. Πολύ. Και πιστεύω ότι και ο λαός θα είναι ανελέητος και θα εισπράξει την καταδίκη του λαού οποιοσδήποτε δεν δείξει ότι κάνει το παν για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα στο μέλλον» τόνισε.

Ο ίδιος παρομοίασε το γεγονός ότι «είναι σαν να ανάβεις σπίρτο σε μία πυριτιδαποθήκη σε μία στιγμή μάλιστα που έχουμε τόσες άλλες φωτιές μπροστά μας. Πιστεύω λοιπόν ότι ο λαός επειδή είναι σοφός και επειδή έχει αυτή την ευαισθησία και την αντίληψη θα αντιληφθεί ποιος δεν έχει βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Κατά τον κ. Σαμαρά «χρειάζεται από την μία πλευρά αυστηρότητα του κράτους και από την άλλη απαιτείται και μία ενωτική διάθεση. Δηλαδή μία αγκαλιά του κόσμου. Και νομίζω ότι το καλύτερο μνημόσυνο για αυτά τα νέα παιδιά θα ήταν ακριβώς αυτή η ενότητα του κόσμου. Γιατί αυτό είναι το οποίο αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στην αναφορά του για το συγκεκριμένο ζήτημα:

«Επιτρέψτε μου να σας πω και κάτι προσωπικό. Είμαι 15 μήνες Πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία. Και σας το λέω τώρα που τα γεγονότα είναι νωπά. Αυτό που απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα, που έχει το πρόβλημα κρίσης και πρέπει να βγει από την κρίση γρήγορα είναι να υπάρχει σταθερότητα και πάνω από όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στο τόπο τους όσο και των ξένων στην Ελλάδα. Και αυτό είναι το μεγάλο το ζητούμενο».