Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί η κρίσιμη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το πρόγραμμα κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να πείσει τους εκπροσώπους της τρόικας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα και θα επισημάνει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες έχει υλοποιήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης, για την ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, η οποία είχε προσδιοριστεί αρχικά για το τέλος του Ιουνίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναφερθεί στα συγκεκριμένα βήματα που έγιναν, δηλαδή στην ολοκλήρωση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα της αξιολόγησης των δομών και στη δημιουργία νέων σχεδίων στελέχωσης των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, από την οποία προέκυψε το πλεονάζον προσωπικό που εντάχθηκε στην κινητικότητα.

Για τις 4.000 απολύσεις που επιμένει η τρόικα να υλοποιηθούν μέσα στο 2013, από τις συνολικά 15.000 απολύσεις που έχει ζητήσει μέχρι το τέλος του 2014, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει από τη δική του πλευρά στο αίτημα να προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό οι απολυμένοι της ΕΡΤ, ότι έχουν εντοπισ��εί οι 2.730 και ότι οι 1.270 που απομένουν θα προέρχονται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.