Η τρόικα θα λογοδοτήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξήγησαν ο Μάρτιν Σουλτς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωβουλής στη χώρα μας.

«Αυτή η διαδικασία της λογοδοσίας είναι απαραίτητη γιατί δεν είναι δυνατόν να είναι η τρόικα κάτι απρόσωπο και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν την ώρα που παίρνει κρίσιμες αποφάσεις για τους λαούς» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, εξηγώντας ότι η διαδικασία αυτή είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έκανε στη συνέχεια λόγο για πρόοδο της Ελλάδας, ωστόσο αναφέρθηκε ειδικά στο φλέγον θέμα της ανεργίας: «Έχουν δίνει τεράστιες θυσίες από τον ελληνικό λαό και οι επενδυτές αρχίζουν να ξαναδείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Θα πρέπει, όμως, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανεργία και να εκταμιευθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανεργία των νέων».

Ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα προταθεί από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την προεδρία της Κομισιόν, στάθηκε επίσης στην δανειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ασφυξία αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, στάθηκε στη λογοδοσία της τρόικας στο ευρωκοινοβούλιο αφήνοντας μάλιστα αιχμές: «Θα δώσει εξηγήσεις η τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί αν είχαμε ως Ελλάδα άλλη μεταχείριση θα ήμαστε πολύ καλύτερα. Είμαστε ένα βήμα από την έξοδο από την κρίση, ο δρόμος που έχουμε πάρει είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει σχέδιο Β».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε ότι χρειάζονται οικονομική ενίσχυση με ευρωπαϊκά κονδύλια οι ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ στήριξε την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν: «Έχουμε μια συντηρητική Ευρώπη που δε μπορεί να πάρει γενναίες αποφάσεις και χρειάζεται ο Σουλτς».