Με την έγκριση των θέσεων για το 2ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί 13 έως 15 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Υπέρ ψήφισαν 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ λευκό ψήφισαν 24, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης.

Στη δευτερολογία του, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν φαύλο κύκλο αίματος και εξτρεμιστικών δράσεων. «Η ΔΗΜΑΡ είναι απέναντι σε πράξεις βίας όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο ιδεολογικό προκάλυμμα και όποια επίφαση επιζητούν», ανέφερε.

Για τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε πως «το διπολικό παιχνίδι θα αποτραπεί μόνο από έναν ισχυρό τρίτο πόλο. Μια ευρεία δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική συμπαράταξη που αποκρούει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό», ενώ, μιλώντας για τον εσωκομματικό διάλογο προς το συνέδριο, είπε: «υποχρέωση όλων μας είναι η ενίσχυση του κόμματος κι όχι περιχαρακώσεις, όχι υποκειμενισμοί, όχι εγωκεντρισμοί. Σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε μια πιο δυναμική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές εξελίξεις».