Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την ανάγκη ρεαλιστικής και ψύχραιμης διαπραγμάτευσης ενόψει της έλευσης της τρόικα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στέλνει ο υπουργός Οικονομικών.

«Σε όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει ρεαλισμός απ’ όλες τις πλευρές, ευελιξία και κοινός νους» σημείωσε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Στουρνάρας προσθέτοντας ότι «απαιτείται ψυχραιμία απ’ όλους. Και από εμάς και από τους εταίρους μας και κυρίως να εγκύψουν και να δουν την αντιστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας που έχει επιτευχθεί. Γεγονός που οι αγορές αναγνωρίζουν».

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση των επικείμενων διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «όπως μέχρι σήμερα βρήκαμε λύσεις σε πολύ δυσκολότερα θέματα, έτσι θα γίνει και τώρα».

Οι εκπρόσωποι της τρόικα αναμένονται στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Μαξίμου επιμένει ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ειδικά στο θέμα του ύψους του δημοσιονομικού κενού και της αποφυγής νέων οριζόντιων μέτρων.

Είναι σαφές ότι αν η τρόικα επιστρέψει ζητώντας μέτρα 2,5 - 2,9 δισ. ευρώ, οι πιθανότητες συμφωνίας περιορίζονται στο ελάχιστο