​Πρώτη ανάρτηση 12.15

Τις άδειες οπλοφορίας που κατείχαν παρέδωσαν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι τρεις βουλευτές αποφάσισαν να παραδώσουν τις άδειες στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης, «όπως τους ζητήθηκε, χωρίς καμία δικαιολογία από το υπουργείο Προ-πο, λίγο πριν την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο», αν και η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη από τον νόμο για όσους ασκείται δίωξη εις βάρος τους και έχουν άδεια οπλοφορίας.

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, με το όπλο της μέσα σε μια διαφανή… νάιλον σακούλα και την άδεια οπλοφορίας στο χέρι επισκεφτηκε το πρωί το αστυνομικό τμήμα της Πεύκης προ��ειμένου να παραδώσει τον οπλισμό της, όπως προβλέπεται από τον νόμο μετά την εμπλοκή της με τη δικαιοσύνη. Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τα θύματα του δολοφονικού χτυπήματος και ζήτησε την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Φοβάμαι για την ζωή μου και την οικογένειά μου» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος λίγη ώρα μετά την είδηση για την άγρια δολοφονία των δυο νεαρών έστελνε το δικό του μήνυμα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται

«Εμείς βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή και οι ηθικοί αυτουργοί της εκτέλεσης των δύο παιδιών είναι έξω... Το κρίμα στο λαιμό τους»

Ψυχραιμία από όλους ζήτησε πάντως ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αλφα, ενώ έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Αίσθηση πάντως προκαλούν τα όσα υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη διαδιακτυακή εκπομπή του λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία των δύο νεαρών, περί ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος που το συνέδεσε και την εμφάνιση του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή επίσης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της. «Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε» ισχυρίσθηκε.

Από την πλευρά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αντικρούουν τις αιτιάσεις της Χρυσης Αυγής υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σύμφωνα με την οποία:

«Κατόπιν της απόφασης περί παύσης της διάθεσης αστυνομικών συνοδών σε Βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», ανακοινώνεται ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω Βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα».