Τέλος στα σενάρια που θέλουν την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, να αναβάλλεται λόγω έντονων διαφωνιών έβαλε στέλεχος της Κομισιόν, δηλώνοντας πως η επίσκεψη θα γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με τον Σάϊμον Ο΄Κόννορ, εκπρόσωπο του επιτρόπου Όλι Ρεν, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής πρόσθετες πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων, οπότε οι εκπρόσωποι των δανειστών θα καταφτάσουν στις αρχές της εβδομάδας.

Η σύγχυση για το αν θα έρθει ή όχι η τρόικα άρχισε από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι οι διεθνείς δανειστές της χώρας προσανατολίζονται να αναβάλουν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους, κάτι που διέψευσαν τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παρά τις διαψεύσεις, το βράδυ της Παρασκευής, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιούζ, δεν επιβεβαίωσε ότι θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα και, μάλιστα, παρά την ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι ο εκπρόσωπός του, Πολ Τόμσεν, θα καταφτάσει στη χώρα μας το βράδυ της Δευτέρας.

Το... αλαλούμ αντιμετωπίζεται με οργή από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, με πηγές του να τονίζουν ότι πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια. «Το ραντεβού με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης και δεν έχει αλλάξει τίποτα», λένε χαρακτηριστικά.