Σε συνεχή ενημέρωση για τη διπλή δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή μιλά με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης, ενώ μίλησε και με τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση των ατόμων που πυροβολήθηκαν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ενημερώθηκε για πολλά σενάρια, συνιστώντας ψυχραιμία στους συνεργάτες του.

  • Αποφασισμένος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε:

«Οι δολοφόνοι όποιοι κι αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία μας, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

  • Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει επίσης την επίθεση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες.
Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρωθυπουργό, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος που επίσης συνιστά ψυχραιμία.

  • Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Το σημερινό «αποτρόπαιο» γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την «ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας» από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, όπου επίσης εκφράζονται συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών».