Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την άρνηση του κ. Σαμαρά να απαντήσει στην βουλή στις ερωτήσεις σχετικά με τον φόρο ακινήτων .

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει μάλιστα στατιστικά στοιχεία για όλους τους πρωθυπουργούς, από την καθιέρωση του θεσμού μέχρι σήμερα, «από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση».

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ- «το μηδέν του κοινοβουλευτισμού», όπως αναφέρει σε σημείωμα του, το κόμμα του κ.Τσίπρα και επισημαίνει:

«Ο θεσμός της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1990. Καταργήθηκε το 1993 και επανήλθε το 1996. Ο Κώστας Σημίτης προσήλθε 49 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία που ήταν πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας προσήλθε 22 φορές. Ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε δύο φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία και 19 φορές τη δεύτερη περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. O Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε 17 φορές την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός για μόλις τρεις μήνες, προσήλθε τρεις φο��ές να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις».

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον πρωθυπουργό δεν προσέρχονται στο κοινοβούλιο και όσοι υποτίθεται μπορούν να απαντήσουν αντ' αυτού. Στις 13 επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε συζήτηση μόλις στις πέντε. Και την ίδια ακριβώς πρακτική ακολουθούν όλοι οι υπουργοί στις επίκαιρες ερωτήσεις. Το 50% δεν γίνονται, υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει στο σημείωμά της:

«Αυτή είναι η δημοκρατία του μνημονίου, αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Σαμαρά. Ο πλήρης εξευτελισμός, η απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών. Είναι τέτοιος ο πανικός και ο φόβος τους, που δεν μπορούν ούτε να σταθούν μπροστά στον δημόσιο διάλογο και την αντιπα��άθεση. Προτιμούν να κρύβονται και να φυγομαχούν».