Πρώτη δημοσίευση:13:44

Το «σπασμένο τηλέφωνο» που είδαμε να παίζεται εντός και εκτός βουλής με τον νέο φόρο ακινήτων σταματάει σήμερα, αφού με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ο επίμαχος φόρος θα συνταχτεί ουσιαστικά από την αρχή!!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Στουρνάρας έχει δώσει εντολή στον κ.Καραβίτη,οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές να αγγίξουν το 80% του νομοσχεδίου ! Με απλά λόγια… ένα νέο νομοσχέδιο θα «χτιστεί» από την αρχή για τα ακίνητα και αυτό γιατί οι αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο έντονες που σήμανε πολιτικός συναγερμός στην κυβέρνηση, πως με την συγκεκριμένη μορφή που είχε πάρει το νομοσχέδιο ήταν πολύ δύσκολο να στηριχτεί κοινοβουλευτικά!!!

Μάλλον για αυτό, ο κ.Στουρνάρας αρνήθηκε να πάει στην βουλή και να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνα απόλυτης φαρσοκωμωδίας στην κυβέρνηση

Για εικόνα απόλυτης φαρσοκωμωδίας στις τάξεις της κυβέρνησης κάνει ο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Οι ενδοκυβερνητικοί διαξιφισμοί για τον ενιαίο φόρο ακινήτων συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φαρσοκωμωδίας, όπου οι κυβερνητικοί βουλευτές διαφωνούν στο ποιες κοινωνικές ομάδες θα εξοντωθούν πρώτες, αδιάφοροι για το ότι το ��υνολικό φορολογικό σύστημα των χαρατσιών συνιστά μια άνευ προηγουμένου δήμευση της περιουσίας και λεηλασίας των εισοδημάτων των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει «πρόκειται για μια κυβέρνηση όμηρο των μνημονιακών της δεσμεύσεων, που δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο, παρά διαρκή πισωγυρίσματα ανέξοδου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Από τις επαναστατικές κορώνες περί διαπραγμάτευσης στην άτακτη υποχώρηση απέναντι στην τρόικα και από το success story στα νέα μνημονιακά μέτρα».