«Γιατί παραμένεις κάμπια κύριε Πεταλούδα; Χαστούκισε τον εαυτό σου να συνέλθει και ξύπνα. Γιατί δεν διεκδικείς τα φτερά σου και θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου σαν σκουλήκι;» Με αυτό το «Σαιξπηρικό» ερώτημα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου έχει προκαλέσει προβληματισμό αλλά και πολλά γέλια στους διαδρόμους της Βουλής!!!

Με τίτλο «Το πήδημα προς την ελευθερία» το συγκεκριμένο άρθρο που φιλοξενείται στο περιοδικό «Βουλή και ευρωβουλή» και επισημαίνει με αστερίσκο πως πρόκειται για ένα «ξεσηκωτικο μήνυμα για όλους τους Νεοέλληνες», έχει κάνει το τελευταίο τεύχος του συγκεκριμένου περιοδικού ανάρπαστο!!!

Σύμφωνα με την αρθρογράφο και βουλευτή κ.Ξουλίδου το άρθρο περιγράφει την προσπάθεια μιας κάμπιας που προσπαθεί μάταια …. να μεταμορφωθεί σε πεταλούδα.

«Βλέπεις τον κόσμο σαν λεμόνι και θέλεις να τον στύψεις, πηγαίνεις με το μέρος των πολλών που χοροπηδούν στις πίστες με τα χάρτινα είδωλα και δηλώνουν θαυμαστές των Mr τίποτα» γράφει στο άρθρο της η κ.Ξουλίδου και διερωτάται «Γιατί παραμένεις κάμπια κύριε Πεταλούδα; Χαστούκισε τον εαυτό σου να συνέλθει και ξύπνα. Γιατι δεν διεκδικείς τα φτερά σου και θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου σαν σκουλήκι; Πόσο κοστίζει η ελευθερία ενός ανθρώπου και με τι μπορεί να εξαγοραστεί... κύριε Πεταλούδα

Εντύπωση προκάλεσαν τα σχόλια κάποιων γαλάζιων βουλευτών στους διαδρόμους και το καφενείο της βουλής που έλεγαν πως η κ.Ξουλίδου το έγραψε υπό την επήρεια των ψεκασμών που καταγγέλλει το κόμμα της!!!