Αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η συζήτηση στη Βουλή των δύο επίκαιρων ερωτήσεων για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Αν και οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ανακοινωθεί ότι θα τις απαντούσε σήμερα, 1 Νοεμβρίου στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εφόσον το αντικείμενο ήταν της αποκλειστικής αρμοδιότητας του.

Οι ερωτήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή την περασμένη Τ��ίτη, πριν την κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου όπου αποφασίστηκε μετά τις μεγάλες αντιδράσεις, να γίνουν οι «απαραίτητες βελτιώσεις».

Στην ερώτησή του ο Αλ.Τσίπρας σημειώνει πως τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων δεκάδες μικρά και μεγάλα φορολογικά νομοσχέδια, τα οποία είχαν στόχο την «οικονομική αφαίμαξη» μισθωτών και συνταξιούχων. Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρατο νέο νομοσχέδιο εκτός από την «κλοπή» του εισοδήματος, έχει στόχο και τη «δήμευση» της περιουσίας των πολιτών για αυτό και ρωτά τον πρωθυπουργό γιατί δεν υλοποιείται η συνταγματική επιταγή σύμφωνα με την οποία η φορολογική επιβάρυνση οφείλει να απορρέει από τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου, αλλά και ως πότε θα συνεχίζεται «η προκλητική φοροαπαλλαγή του μεγάλου πλούτου εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, η ανοχή απέναντι σε έκνομες δραστηριότητες, όπως η λαθρεμπορία και τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, η μη σύνταξη και αξιοποίηση ενός σύγχρονου περιουσιολογίου που να αποσκοπεί στη φορολογική δικαιοσύνη».

Από την πλευρά της η Αλ.Παπαρήγα καταγγέλλει «κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στη λαϊκή οικογένεια», ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Το σχέδιο ν��μου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στον λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη, αλλά και τα ακίνητα, σ' όλο και λιγότερα χέρια» αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση η κ. Παπαρήγα και τονίζει ότι «η συσσωρευτική επίδραση είναι δυσβάστακτη για τη λαϊκή οικογένεια, το λαϊκό εισόδημα» σημειώνει στην ερώτησή της.