Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ζήτησε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή περιστατικό καθυστέρησης ασθενοφόρου στο Πήλιο που οδήγησε στο θάνατο του αγροτοσυνεταιριστή Διονύση Βαλασσά στις 28 Οκτωβρίου στη Ζαγορά Πηλίου.

Σύμφωνα με τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν έχει επίγνωση της κατάστασης στο χώρο της υγείας αλλά δεν έχει και καμία διάθεση να ακούσει και να ασχοληθεί με τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο. «Ο μόνος έντιμος δρόμος γι αυτόν είναι η παραίτηση» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε ότι στην Μαγνησία «θρηνούμε θύματα λόγω των οξύτατων προβλημάτων που υπάρχουν στις διακομιδές βαριά ασθενών».

«Ο κ. Γεωργιάδης αντί να ενσκήψει στην ουσία του προβλήματος και να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης που εγκυμονούσε και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους ακόμη και για ζωές συμπολιτών μας, με αλαζονεία και έπαρση που περίσσευαν επανέλαβε την γνωστή επωδό του ότι όλα βαίνουν καλώς στις διακομιδές των ασθενών» δήλωσε.

Γεωργιάδης: Δεν κάνω διάλογο με την Χρυσοβελώνη

«Με κάποιον που λέει ότι θεωρώ μητέρα πατρίδα μου την Γερμανία, δεν έχω να ανταλλάξω καμία απολύτως συζήτηση» απάντησε ο κ.Γεωργιάδης, μέσα από την πρωινή εκπομπή του Γ.Παπαδάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση της κ.Χρυσοβελώνη, η οποία με παρέμβαση της στην ίδια εκπομπή, κατηγόρησε τον υπουργό υγείας πως δεν απαντά, επειδή δεν έχει να πει κάτι.

«Δεν θέλω διάλογο μαζί σας, δεν θέλω διάλογο μαζί» επαναλάμβανε ο κ.Γεωργιάδης προς την κ.Χρυσοβελώνη, λέγοντας μάλιστα στον κ.Παπαδάκη πως δεν θα έβγαινε στην εκπομπή του αν ήταν ενήμερος για την προγραμματισμένη παρέμβαση της κΧρυσοβελώνη.

«Δεν κάνω διάλογο με ανθρώπους τους οποίους θεωρώ ότι η μόνη παρουσία τους στην πολιτική είναι μόνο για να προβάλλουν του άλλους. Είμαι πρόθυμος να ακούσω πολιτική κριτική αλλά όχι προσωπική κριτική … Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω προσωπική κουβέντα με την κ.Χρυσοβελώνη» κατέληξε ο κ.Γεωργιάδης.