«Νομίζω ότι ο φόβος τους είναι πως θα επιστρέψουν στις περιφέρειές τους» τόνισε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Real News Νίκος Χατζηνικολάου στη σημερινό του σχόλιο στο δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για την πρόταση συγκεκριμένων βουλευτών της ΝΔ να «παγώσει» το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Όπως ανέφερε για την ενημερωτική συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον υφυπουργό του κ. Μαυραγάνη και ο κ. Μαυραγάνης στον σύμβουλό του κ. Καραβίτη. «Η κατάληξη είναι ότι τους έδωσε μία προθεσμία να καταθέσουν προτάσεις μέχρι την Κυριακή» ανέφερε ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star για το τι έγινε στη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ.

«Είναι ο πολιορκητικός κριός με τον οποίο γίνεται κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων. Και όταν οι καταθέσεις τελειώσουν τότε θα ακολουθήσουν οι δημεύσεις ακινήτων» τόνισε γνωστός δημοσιογράφος για τη σκοπιμότητα του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Στην παρατήρηση της Μάρας Ζαχαρέα ότι «οι βουλευτές τρέχουν για τους πελάτες τους» ο Νίκος Χατζηνικολάου επισήμανε:

«Είναι τεράστιο ζήτημα ότι στρέφονται στους συνήθεις υπόπτους, στους έντιμους φορολογούμενους και πάλι. Δεν χτυπούν τις off shore, δεν χτυπούν τη λίστα Φαλτσιάνι, από την οποία εισπράττει χρήματα ακόμη και σήμερα το Βέλγιο, δεν χτ��πούν τη λίστα Λαγκάρντ».

Όσον αφορά την ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να μην έρθει η τρόικα, όπως μετέδωσε το Reuters, ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star ανέφερε: «Υπήρξε ��εγάλη ανησυχία μήπως καθυστερήσουν για μία ημέρα. Όλο στη σκληρή διαπραγμάτευση είμαστε και όλο τους παρακαλάμε. Τους ακριβοπληρώνουμε, αλλά τους παρακαλάμε. Η δόση που περιμένουμε είναι 1,5 δις. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή και χωρίς καθόλου δανεισμό εάν όντως έχουμε πλεόνασμα».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε επίσης για το ζήτημα ότι «η λύση δεν είναι να λένε δεν θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις και την άλλη ημέρα να λένε ότι θα τα πάρουμε από τα ακίνητα».

BINTEO STAR