Με τον Μαθουσαλίξ τον γηραιότερο του Γαλατικού χωριού από αγαπημένο κόμικ Αστερίξ και Οβελίξ παρομοίασε τον Μανώλη Γλέζο, ο Πέτρος Τατσόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση του με την στάση στελεχών του κόμματος υπέρ της απλής αναλογικής!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM 99,5 o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τατσόπουλος αμφισβήτησε την άποψη του Γλέζου αλλά κα τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δ.Παπαδημούλη - για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι είναι ξεπερασμένη και οδηγεί «στην κόλαση, στην ακυβερνησία» !

«Η απλή και άδολη αναλογική έχει μπει στο ψυγείο ή μάλλον στη φορμόλη» είπε ο Κ. Τατσόπουλος ο οποίος πρόσθεσε πως δεν κατανοεί τις προτάσεις «να... νεκραναστηθεί». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ότι «αν σήμερα εφαρμοστεί απλή αναλογική αυτό σημαίνει πως η αυτοδυναμία είναι δύσκολη – εξάλλου τα τελευταία 40 χρόνια το 50% + 1 έχει επιτευχθεί μόνον μία φορά, όταν το πήρε ο Καραμανλής το Νοέμβριο του '74» .

«Εάν θέλεις απλή αναλογική, στην ουσία λες ότι η αυτοδυναμία είναι αδύνατη και ότι πας σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεπτυγμένη κουλτούρα συμμαχικών κυβερνήσεων, παρά μόνον άγριος διπολισμός. Όποιος έχει υπονοήσει συμμαχική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού έχει φάει πόρτα! Πας σε μια ομηρία των μεγάλων κομμάτων από τα μικρά» συμπλήρωσε ο κ.Τατσόπουλος, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως αν έρθει πρόταση για απλή αναλογική στη Βουλή θα την καταψηφίσει.

Όταν δε του ζητήθηκε να σχολιάσει όλα όσα είπε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει πείσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ο κ.Τατσόπουλος σκέφτηκε το Γαλατικό χωριό λέγοντας πως «ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...».

«Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική» πρόσθεσε.

Για όσους δεν θυμούνται ο γεροντάκος Μαθουσαλίξ κυκλοφορεί σκυφτός με ένα μπαστούνι που στις μάχες χρησιμεύει και σαν όπλο. Έχει μια νεαρή ψηλή ξανθιά σύζυγο (ανώνυμη), η οποία συνήθως τον έχει έγνοια να μην κρυώσει. Στο τεύχος «Οβελίξ & Σία» γίνεται κι αυτός κατασκευαστής μενίρ (όπως και όλο το χωριό) για να της αγοράσει φουστάνια. Κατά καιρούς παραπονιέται για το … κατάντημα της νεολαίας!

geros.PNGgkomena.gifΒΙΝΤΕΟ STAR