Χαμηλώνει ο πήχης όσον αφορά τον εντοπισμό των δημοτικών αστυνομικών που προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία, τον οποίο εκτιμήσεις ανέβαζαν σε ποσοστό 10% επί του συνόλου.

Οι έλεγχοι των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εντόπισαν μέχρι τώρα 30 περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών για να προωθηθούν σε δήμους της χώρας

Ο μέχρι τώρα έλεγχος έχει γίνει στο 54% των δικαιολογητικών που έχουν υποβάλει οι 3.576 δημοτικοί αστυνομικοί σε 178 δήμους.

Από τους 30 που ανακαλύφθηκε ότι είχαν προσληφθεί με πλαστά πτυχία, 5 βρίσκονταν στο δήμο Αθηναίων, 4 στον πρώην δήμου Ιαλυσού στη Ρόδο, 3 στον πρώην δήμο Ηρακλειδών στην Κω, 3 στον Ασπρόπυργο και από 1 σε άλλους 13 δήμους.

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης» τόνισε σχετικά σε γραπτή δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε πει ότι -όπως προκύπτει από τον έλεγχο- τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός που προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία είναι αρκετά μικρότερος των προσδοκιών που είχαν εκφραστεί στο πλαίσιο του «αγώνα δρόμου» για να συμπληρωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιου.