Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν εναντίον του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη δήλωσή του ότι παρακολουθούνταν οι πρέσβεις των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του κόμματος χαρακτηρίζουν τον κ. Πάγκαλο «πολιτικό του περιθωρίου» και «πράξη δολιοφθοράς των εθνικών συμφερόντων» τις πρόσφατες δηλώσεις του οι οποίες προκάλεσα�� σάλο/

«Εξομοιώνοντας τον θύτη με το θύμα, ο υπουργός των Ιμίων, του Οτσαλάν και της Δερύνειας, όπλισε για άλλη μία φορά τα χέρια αυτών που επιβουλεύονται την πατρίδα» υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι Αν��ξάρτητοι Έλληνες.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα γνώριζε την όποια δράση εθνικών υπηρεσιών, «αφού τη νύχτα των Ιμίων, το πολιτικό του αφεντικό, ο Σημίτης, αφού επί ώρες αρνήθηκε να τον δεχθεί, παρέπεμψε τον διοικητή της ΕΥΠ, ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλακόπουλο, στον υπόδικο σήμερα Μαντέλη».

Κατά τους ΑΝΕΛ «το ακαταλόγιστο δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία: Το κράτος οφείλει άμεσα να εντοπίσει ποιοι χρησιμοποιούν τον παροπλισμένο νεκροθάφτη των ελληνικών συμφερόντων, για να εκθέσουν την πατρίδα. Εάν δεν το πράξουν, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ως συνένοχοι».