​Για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός,που μέσω μιας φωτογραφίας έκαναν σήμερα το γύρο του διαδικτύου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα, ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης.

«Οι Έλληνες έχουν μάθει να ζουν με αυτές τις καταστάσεις» είπε ο κ. Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας πως αυτήν «την κατάσταση την βλέ��ουμε εδώ και πολλές δεκαετίες».

Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως η επιλογή των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) τον απασχολεί ως πιο οριστική λύση στον διαχωρισμό και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Ο υπουργός αν και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά αυτούς που έβγαλαν την συγκεκριμένη φωτογραφία με τους στοιβαγμένους ασθενείς, μίλησε για επικοινωνιακή τακτική και προβοκάτσια από την πλευρά των συνδικαλιστών του Ευαγγελισμού γύρω από τον αξονικό τομογράφο.

«Την βγάλατε για πολιτικούς λόγους, ενώ στην πραγματικότητα δεν λέει τίποτα η συγκεκριμένη φωτογραφία. Αυτό όλο που κάνατε είναι ένα σόου» είπε χαρακτηρι��τικά ο κ.Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού Η.Σιώρα, με τον οποίο διασταύρωσαν τα ξίφη τους on air !

Ο κ.Γεωργιάδης εξήγησε πως τέτοιες εικόνες βλέπουμε σε όλα τα νοσοκομεία της Ευρώπης κατά τις ημέρες της εφημερίας, τονίζοντας πως τα ράντζα στα ελληνικά νοσοκομεία μειώνονται και θα μειωθούν και άλλο μέχρι να μηδενιστούν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού Η.Σιώρας εκτίμησε ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία έχει επιδεινωθεί και θα χειροτερέψει, τονίζοντας πως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποδομείται καθημερινά .

Ο κ.Σιώρας αναφέρθηκε στην αδυναμία των Ελλήνων για επισκέψεις σε εξωτερικούς γιατρούς, επειδή όπως είπε δεν έχουν λεφτά, υπογραμμίζοντας την ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών αλλά και κάποιων συγκεκριμένων ασθενειών, όπως η υπέρταση, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά,λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ.Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ.Σιώρα, πως ότι λέει σχετίζεται άμεσα με τις κομματικές του πεποιθήσεις, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού ! Μάλιστα, τα πνεύματα οξύνθηκαν τόσο που..... από τα ράντζα και τα κρεβάτια, οι δύο άντρες έφτασαν να μιλάνε για Γκούλαγκ και στρατόπεδα συγκέντρωσης!!!!

"Θέλετε να πάμε αύριο στο νοσομείο;" ρώτησε ο κ.Σιώρας τον υπουργό, χαρακτηρίζοντας τον δεσμοφύλακα της δημόσιας υγείας.

Σε ερώτηση της κ.Ζαχαρέα για το αν υπάρχει κάποια βεντέτα ανάμεσα στον υπουργό υγείας και τους συνδικαλιστές εξαιτίας της κινητικότητας, ο κ.Σιώρας διαβεβαίωσε πως καμία από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ψέματα, ρίχνοντας ευθύνες στον υπουργό για το δίμηνο «λουκέτο» της πολυκλινικής .

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR