Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, με αφορμή σχόλιο του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις οικονομικές εξελίξεις και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά και την κατηγορία εις βάρος του πρωθυπουργού ότι δεν προσέρχεται στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε συγκεκριμένα στο σχόλιό του:

«Η εγκληματική πολιτική του καλού, υπάκουου μαθητή και της τυφλής υποταγής από τον κ. Σαμαρά είχε ως αποτέλεσμα την εξευτελιστική συμπεριφορά εκ μέρους της γερμανίδας Καγκελαρίου απέναντί του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το στρατηγικό αδιέξοδο του ίδιου και της κυβέρνησής του. Ύστερα από μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «ένοπλης διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές, όπως οι ίδιοι διέρρεαν, τώρα αναδιπλώνονται ταχέως. Οι δήθεν παλληκαρισμοί έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται.

Νέα μέτρα που, εκτός των άλλων, στόχο έχουν και τη δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτώ��, αφού η κυβέρνηση νομιμοποιεί το «χαράτσι», προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε εκτιμήσεις αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό και άδικο όταν η κυβέρνηση έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλει να πιάσει του πλούσιους φοροφυγάδες και να ελέγξει off shore εταιρείες και τις διάφορες λίστες. Και μπορεί ο κ. Στουρνάρας να πήρε πίσω τη φορολόγηση των μαντριών, αλλά το «άρμεγμα» των πολιτών συνεχίζεται με ένταση.

Για όλα τα παραπάνω, αναμένουμε τον πρωθυπουργό να τιμήσει με την παρουσία του τη Βουλή και να δώσει τις όποιες απαντήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός ��κπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του κ. Γλέζου:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της αντίθεσης σε όλα. «Θέσεις» ακόμα αναζητούνται. Επειδή, όμως, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να απαντήσει στον κ. Γλέζο τον διευκολύνουμε εμείς:

Ο κ. Τσίπρας θα δίνει συντάξεις στα 45.Κανείς δεν θα πληρώνει κανένα φόρο. Θα επαναγοράσει το δημόσιο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, λιμάνια. Θα οδηγήσει στα δικαστήρια όσους ξένους επενδυτές εμπιστεύθηκαν τη Χώρα μας. Θα αποκαταστήσει τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009.Θα αποκαταστήσει επιδόματα στο δημόσιο (όπως της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και το επίδομα υπολογιστή).

Δεν θα απολύσει κανέναν από το δημόσιο (ούτε τους επίορκους) και θα επαναπροσλάβει όσους απομακρύνθηκαν. Δεν θα κλείσει, ούτε θα συγχωνεύσει καμία προβληματική δημόσια επιχείρηση. Θα υποδέχεται όποιον παράνομο μετανάστη θελήσει να εισέλθει στη Χώρα. Και θα του δίνει και υπηκοότητα!

Και όλα αυτά με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και μάλιστα, αφού όλα αυτά χρειάζονται υψηλότατη χρηματοδότηση, δηλώνει ότι δεν θα αναγνωρίσει το χρέος, το οποίο μονομερώς θα διαγράψει για να επαναδιαπραγματευθεί μετά τη δανειοδότηση της Χώρας.

Και σίγουρα πιστεύει ότι όλοι θα τρέξουν να μας κρατήσουν μέσα στο Ευρώ.

Τέλο��, επειδή προβλέπει ότι το υπέροχο αυτό σχέδιό του θα δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης κοινωνικής γαλήνης, θα αφοπλίσει την αστυνομία και θα καταργήσει τις περιττές ειδικές δυνάμεις του στρατού, μιας που, έτσι κι αλλιώς, θα μας βγάλει και από το ΝΑΤΟ.

Ιδού κ. Γλέζο οι απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματά σας».