Πρώτη ανάρτηση 18.28


Οι απαιτήσεις της τρόικας για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, αλλά και η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι «αντάρτες» βουλευτές στο εσωτερικό των δύο κυβερνώντων κομμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 40 λεπτά.

Στην συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Ελλάδα, με την οποία επιχειρείται μετά από καιρό αναθέρμανση στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Ο κ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έκανε δηλώσεις μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, αλλά ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι το πρώτο σκέλος της συνάντησης περιελάμβανε συζήτηση για την έλευση της τρόικας και την επίσκεψη Λαβρόφ, ενώ στο δεύτερο μέρος ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε κι άλλες βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο, ενώ ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους ότι θα ακολουθήσουν δύο νέες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό τις προσεχείς ημέρες.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη συγκεκριμένη συνάντηση , στις 6.30 μ.μ. ξεκίνησε η ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, στη σκιά της πρωτοβουλίας των 24 βουλευτών της να ζητήσουν αλλαγές στo νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων.

Ένταση επικρατεί και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπως έδειξε η πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, με σημείο αιχμής την προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ και ορατή «διαχωριστική γραμμή» πλέον μεταξύ πρώην υπουργών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και προσκείμενων στη σημερινή ηγεσία βουλευτών.