Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους η Deutsche Bank μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου αλλά προβλέπει ότι η όποια αναδιάρθρωσή του θα γίνει μέσω μείωσης των επιτοκίων ή επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης.

Η όποια απόφαση πάντως σύμφωνα με το Reuters θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. «Η οικονομία σταθεροποιείται και ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι πιο σταθερός, αλλά ο δρόμος προς την ομαλοποίηση θα είναι μακρύς» επισημαίνει η Deutsche Bank.

«Εκτιμούμε ότι τόσο ένα δεύτερο PSI και ένα OSI είναι απίθανα, αλλά αναμένουμε πιο έμμεσες λύσεις, όπως μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση λήξεων» αναφέρει η γερμανική τράπεζα.

Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 320 δισ. ευρώ ή στο 175% του ΑΕΠ, με την ΕΚΤ, την ΕΕ και την ευρωζώνη να κατέχουν το 80% περίπου και ό5ι η κυβέρνηση στοχεύει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό φέτος, εκτιμώντας ότι θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ.

«Εκτιμούμε ότι το πιο σημαντικό ερώτημα για την βιωσιμότητα του χρέους θα περιμένει μέχρι τα μέσα του 2014, πιθανόν μετά τις ευρωεκλογές», αναφέρει ακόμη η γερμανική τράπεζα η οποία υπενθυμίζει και την απόφαση για μετάταξη του ελληνικού Χρηματιστηρίου στον δείκτη MSCI των αναδυόμενων αγορών τον επόμενο μήνα, ύστερα από την υποβάθμισή του τον Ιούνιο στις αναδυόμενες αγορές από τις ανεπτυγμένες.