Για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία αλλά και μέσα από τις καταγγελίες του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του νοσοκομείου που κάνουν το γύρο του διαδικτύου μίλησε αποκλειστικά στο STAR, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης .

Αφού αρχικά ο υπουργός επιβεβαίωσε το γεγονός πως ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί πλέον κανονικά στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε πως σε «ένα μήνα θα παραλάβει το νοσοκομείο και τον ολοκαίνουργιο αξονικό μέσω ΕΣΠΑ».

Σχολιάζοντας την επίμαχη φωτογραφία με τους στοιβαγμένους ασθενείς σε ράντζα που κάνει το γύρο του κόσμου και μας κάνει διεθνώς ρεζίλι, ο κ.Γεωργιάδης είπε: «Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς. Την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό κάποιων νοσοκομείων την κάνουμε και για αυτό το φαινόμενο. Φυσικά θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις»

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν θα λυθεί μόνο με την κινητικότητα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν όπως το εξωτερικό ανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

«Αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα ��χουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο» εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης

Αναφερόμενος στους συνδικαλιστές, ο υπουργός υγείας τόνισε πως «Ο καθένας πρέπει να έχει με υπερηφάνεια την ιδεολογική του ταυτότητα», ενώ σχολιάζοντας στην διακοπή των συμβάσεων 59 ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ για τέσσερις μήνες ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε πως «στο τετράμηνο αυτό προβλέπει ο κανονισμός να συνεχιστεί ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να κριθεί αν θα προχωρήσουμε σε οριστική διαγραφή τους».

ΒΙΝΤΕΟ STAR