​«Ο Μανώλης Γλέζος δεν παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μονολιθικό κόμμα». Με αυτή τη δήλωση σε τρίτο πρόσωπο, ο Μανώλης Γλέζος σχολίασε σήμερα όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο εσωτερικό της παράταξης.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει πείσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, καθώς υπάρχουν όπως είπε «σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί».

«Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική. Και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα γράφω και είναι στο τέλος ένα βιβλίο που θα λέγεται "Η Έξοδος", εννοώ από την κρίση» πρόσθεσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ο κ. Γλέζος είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να παίξει τον ρόλο σε ένα αρχηγικό κόμμα, ενώ επανέλαβε παράλληλα ότι το θέμα της διάλυσης των συνιστωσών και των διαφορετικών απόψεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει λυθεί ουσιαστικά».

Αναφερόμενος μάλιστα και στο ζήτημα του εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το μπόνους των 50 εδρών.

«Εμείς, το έχουμε πει επανειλημμένα και το έχουμε δηλώσει: Δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί, θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει. Το έχουμε πει από καιρό. Θα πούμε ότι αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σε αυτές τις 50 έδρες, δεν τη δεχόμαστε» τόνισε ο κ.Γλέζος.