Από τη μία οι πιέσεις της τρόικας και από την άλλη το… αντάρτικο των βουλευτών!

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, η κυβέρνηση ακροβατώντας μεταξύ... πιέσεων και αφού είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον Γιάννη Στουρνάρα 22 βουλευτές της ΝΔ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ και στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός αποφασίστηκε να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση οι στάνες, τα κοτέτσια, τα θερμοκήπια και οι λοιποί αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι στα αγροτεμάχια.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πλέον όλα είναι ρόδινα όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Το [πολιτικό παρασκήνιο είναι έντονο και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ως έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες αλλαγές στον φόρο ακινήτων και μάλιστα με την έγκριση της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών κοιτούν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των μέτρων, δηλαδή την εισπραξιμότητα, και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το ποσό που θα μαζευτεί. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γυρίσει και... μπούμερανγκ καθώς αν η κυβέρνηση επιμείνει να μην πάρει άλλα μέτρα τότε η τρόικα πιθανόν θα ζητήσει επιπλέον έσοδα από τον φόρο ακινήτων...