Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι γίνονται υποκλοπές εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν έχουμε κανένα ερωτηματικό για το αν γίνονται παρακολουθήσεις ή όχι. Είμαστε σίγουροι 100%, χωρίς βέβαια, και εγώ που τα λέω αυτά, να έχω κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για να πω» δήλωσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κουτσούμπας απέρριψε ουσιαστικά το ενδεχόμενο σύναψης κυβερνητικής συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «στη μόνη κυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ, σε αυτή την κυβέρνηση της λαϊκής, της εργατικής εξουσίας, προϋποθέτει μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι «το ΚΚΕ δεν ανήκει στην ίδια ομάδα που κάνει την πρόταση» και ότι «μόνον ένα μικρό τμήμα της GUE -της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο- συμμετέχει σ' αυτό το κόμμα, που είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί, λοιπόν, τον προτείνουν».

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε επίσης από τους εργαζόμενους να δουν «τι κρύβεται πίσω από την επιχείρηση διαφήμισης του κ. Τσίπρα ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν», υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία σαφούς «σοσιαλδημοκρατικοποίησης».