Έως τις 20 Νοεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε όσους υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ και έχετε την δυνατότητα να την παρακολουθήσετε βήμα βήμα στο star.gr!!!

Βήμα Πρώτο: Μπροστά σας χρειάζεται να έχετε έναν υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, το λογαριασμό της ΔΕΗ και τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο www. gsis.gr

Βήμα Δεύτερο: Πρέπει να επιλέξετε από την πρώτη σελίδα το λίνκ για την υπηρεσία υποβολής αίτησης επιδόματος θέρμανσης

Βήμα Τρίτο: Στη συνέχεια θα σας ζητηθούν οι κωδικοί του taxisnet. Μετά την επιτυχημένη σύνδεσή σας θα εμφανιστεί η εικόνα που θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ!

Βήμα Τέταρτο: Για να μπείτε στην εφαρμογή επιλέξτε το πλήκτρο Υποβολή διαχείριση αίτησης

Βήμα Πέμπτο: Στην επόμενη οθόνη θα πρέπει να πατηθεί το πλήκτρο Συμπλήρωση αίτησης

Βήμα έκτο: Στην επόμενη εικόνα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κλικάρουν το τετραγωνάκι με το οποίο δηλώνουν ότι τα στοιχεία που υποβάλλουν είναι αληθινά.

Βήμα έβδομο: Η επόμενη φόρμα είναι και η πιο κρίσιμη. Σε αυτήν οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν τα στοιχεία της κατοικίας για την οποία ζητούν επιδότηση, θα συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος για λόγους διασταύρωσης, το αν επιθυμούν προκαταβολή του 25% του επιδόματος και κυρίως τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού στον οποίο θα κατατεθεί το επίδομα.

Βήμα ένατο: Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμφανίζεται αποδεικτικό υποβολής.

Όπως αναλυτικά έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν στο star.gr, το επίδομα δικαιούνται περίπου 580.000 νοικοκυριά. Πρόκειται για άγαμους με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμους με εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρ�� για κάθε παιδί. Ο δικαιούχος δεν πρέπει να έχει ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμος και άνω των 300.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος. Επίσης δεν πρέπει να έχει ΙΧ άνω των 3.000 κυβικών. Το επίδομα κυμαίνεται από 210 έως 1050 ευρώ ανάλογα με τον νομό.

Βίντεο star