Τον σημερινό εκπληκτικό ισχυρισμό του Θ. Πάγκαλου ότι το διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τις συνομιλίες του πρέσβη των… ΗΠΑ στην Αθήνα σχολίασε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Real News Ν. Χατζηνικολάου στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Δεν θα εξηγήσω πως το ΠΑΣΟΚ κατέληξε στην απόφαση αυτή. Είναι δυσεξήγητο. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ άκουγε τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τα σκάνδαλα που έκαναν τα στελέχη και οι υπουργοί του. Μόνο εκεί ήταν τα αυτιά τους κλειστά, απ’ ότι φαίνεται. Όλα τα υπόλοιπα και όλους τους υπόλοιπους τους άκουγαν!» ανέφερε ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star.

Όσον αφορά το εάν διασκέδαζε ο πρώην ΥΠΕΞ, όπως ισχυρίσθηκε, ακούγοντας τις συνομιλίες του πρέσβη των ΗΠΑ, ο Ν. Χατζηνικολάου ανέφερε: «Δεν ξέρω αν ο κ. Πάγκαλος διασκέδαζε ακούγοντας τον αμερικανό πρεσβευτή να εκστομίζει ακατάλλη��ες δι’ ανηλίκους εκφράσεις, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν διασκεδάζει όταν κάνει την σκέψη – μία σκέψη που ακoύγεται από πολλούς – ότι η παρέμβαση Πάγκαλου μπορεί να μην είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται».

Ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star, διερωτήθηκε επίσης μήπως η παρέμβασή του κ. Πάγκαλου γίνεται «ώστε μέσα σε κλίμα ιλαρότητας να καταρρεύσει η συζήτηση για την αποκάλυψη που κάνει το περιοδικό Spiegel για το γεγονός ότι η Αθήνα ήταν ένα κέντρο παρακολουθήσεων».

Ανέφερε ακόμα ότι δεν θέλει να γίνει τόσο συγκεκριμένος, αλλά και ότι είτε αυτό γίνεται με τη βούλησή του είτε όχι, ο πρώην υπουργός εξυπηρετεί τελικά την αμερικανική πλευρά.