Πρώτη ανάρτηση: 29/10/2013, 00:05

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Πάνος Καμμένος, στον Νίκο Χατζηνικολάου, και στην εκπομπή «Στον Ενικό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν απέκλεισε μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ωστόσο πως στα εθνικά θέματα, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν πρόκειται να κάνουν πίσω:

«Η θέση μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Έχουμε μια κυβερνητική πρόταση με κόκκινες γραμμές και σαφείς διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο διαφωνούμε σε εθνικά θέματα και δεν κάνουμε πίσω. Στα υπόλοιπα θέματα της διακυβ��ρνησης, ευχαρίστως να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο».

Και πρόσθεσε, πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί τις δικές μας κόκκινες γραμμές, μακάρι να είμαστε όλοι μαζί! Και οφείλω να πω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα. Δεν είναι αυτός που ξέραμε παλαιότερα. Μακάρι να φτάσουμε σε ένα σημείο να συνεννοηθούμε».

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν υπάρχει συνεργασία με κόμματα και πολιτικούς του μνημονίου».

  • Πού θα βρουν όμως τα λεφτά σε περίπτωση που καταγγείλουν το Μνημόνιο;

«Η λύση είναι να μπει μπροστά η μηχανή που λέγεται κράτος. Υπάρχει η δυνατότητα να παράξουμε εμείς και να ρυθμίσουμε τα χρέη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αναπνεύσουν και να προσλάβουν εργαζόμενους ώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι, ν΄αρχίσουν να καταναλώνουν.Θα βρούμε λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό όταν πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τη δανειακή σύμβαση», σημειώνοντας πως δυο από τα βασικά τους εργαλεία, είναι «η επαναφορά της Αγροτικής Τράπεζας, και η δημιουργία μιας Τράπεζας στα πρότυπα της Γερμανικής, που θα μπορεί να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια».

«Εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενος εξάλλου στη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι θα έκανε και αυτός το ίδιο: «Θεσμικά λειτούργησε σωστά. Είχε την υποχρέωση να τους καλέσει και το έκανε».

Παράλληλα, συμφώνησε και με την τοποθέτηση, την οποία ωστόσο ο κ. Τζιτζικώστας πήρε εν συνεχεία πίσω, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκλήματική οργάνωση: «Δεν διαφωνώ πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι μόνο ο Τσοxατζόπουλος, είναι ο κ. Τσουκάτος, ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις απάτες. Γιατί τους καλύπτανε; Ο κ. Βενιζέλος, σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έλεγε στην εξεταστική για τα TORM1 ότι οι αριθμοί λογαριασμού που έπαιρνε τις μίζες ο Τσοχατζόπουλος είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Ο Βενιζέλος υπέγραψε το νόμο για τα υποβρύχια. Και μετά έφερε άλλη τροπολογία που απαλλάσσει τους Γερμανούς σε έρευνα του ΣΔΟΕ».

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO