Παρά τις απειλές περί αποχώρησης, ο Γιάννης Μπουτάρης έμεινε τελικά στην εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση, δίπλα μάλιστα από τον ανιψιό του και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε μετά την παρέλαση ότι ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα έκτροπο, ενώ όσον αφορά την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι ��δεν αντιλήφθηκα την παρουσία του και δεν ξέρω αν έχει πει κάτι για μένα».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για θρασυδειλία: «Η θρασυδειλία της ΧΑ αποδεικνύεται με τη σημερινή παρουσία της στο πεζοδρόμιο. Αν ήθελε να εφαρμόσει το νόμο όπως λέγεται, ας ερχόταν στην εξέδρα να δούμε τι θα γινόταν».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις χθεσινές του δηλώεις για το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλησε να διακινδυνεύσει νέες… τρικυμίες και με λιτή δήλωση απλά αναφέρθηκε στη σημερινή μέρα: «Γιορτάζουμε τη νίκη κατά του ναζισμού και του φασισμού κατά των άκρων και των ακροτήτων. Ταυτόχρονο τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Χρόνια πολλά σε όλους».

Αρκετά μέτρα πιο κάτω από τα επίσημα, παρακολούθησε την παρέλαση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, Αντώνης Γρέγος, ο οποίος δήλωσε πως ήρθε «ως εκπρόσωπος του ελληνικού έθνους» και συμπλήρωσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο κόμμα και πρέπει να εκπροσωπείται και στη Βουλή και σε όλες τις εκδηλώσεις». Παράλληλα, επιτέθηκε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καλώντας να φύγει από την παρέλαση και την πόλη.