Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν σήμερα παρείχε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε -μιλώντας στο Mega- ότι αυτό θα ισχύσει και για τις γυναίκες που δικαιούνται πρόωρη σύνταξη λόγω ανήλικων τέκνων ενώ ξεκαθάρισε ότι όσοι ασφαλισμένοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τον νόμο 3863/2010 για τα πλασματικά έτη θα λάβουν κανονικά τη σύνταξη τους (υπενθυμίζεται ότι η διορία είναι μέχρι τις 31/12/2013).

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στα ευγενή Ταμεία, σημειώνοντας ότι η δέσμευση είναι «να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος στο ύψος του ΙΚΑ» και προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολη η εξίσωση». Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες του για να μη θιγούν οι συνταξιούχοι αυτών των ταμείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό το ασφαλιστικό που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή βρίσκει πόρους 500 εκ. ευρώ, οι οποίοι και θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών υπογράμμισε ότι «θα γίνεται σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει νέα μείωση στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο δεν θέλησ�� να μιλήσει για ποσοστά: «Δεν θέλω να μπω σε ποσοστά. Επιχειρείται η όσο το δυνατόν πιο ήπια μείωση. Αν δεν κάναμε την παρέμβαση, δεν θα υπήρχε εφάπαξ».