Πρώτη ανάρτηση: 27/10/2013 12:30

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα, να προσκαλέσει την Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά... κυρίως η δήλωση που έκανε μετά.

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και πρόσθεσε ότι κάποιος άλλος περιφερειάρχης… «θα μπορούσε να μην καλέσει και το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατ�� θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωσ�� επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος». Στη συνέχεια, μάλιστα, υποστήριξε πως «αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση -αποστρέφομαι το ναζισμό και η οικογένειά μου έχει πολεμήσει τους ναζί- αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο»!

Οι δηλώσεις του όμως προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για γκάφα και του ζητάει να προβεί σε διορθωτική δήλωση.

«Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», είπε συγκεκριμένα και τώρα αναμένεται να δούμε πώς θα το χειριστεί ο ��. Τζιτζικώστας.

ΠΑΣΟΚ:"Να παραιτηθεί... λόγω ακραίας ανοησίας"

Και μπορεί ο κ. Κεδίκογλου να του ζήτησε να ανασκευάσει τα λεγόμενα του, όμως το ΠΑΣΟΚ θέλει… την παραίτησή του.

Σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη» και προστίθεται: «στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη -στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του».

Τζιτζικώστας: «Δεν υπονόησα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»

Σε νεότερες δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση και έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του.

«Σε ό,τι αφορά το ��ήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι: Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου» δήλωσε ο ίδιος.

«Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες. θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δείτε τι δήλωσε το πρωί ο κ. Τζιτζικώστας...