Μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ενότητας έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη δοξολογία ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

«Σήμερα που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον άγιο και προστάτη της, στέλνω μήνυμα ενότητας κι αισιοδοξίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας και κανείς δεν πρέπει να στερεί από τον ελληνικό λαό αυτό που πρώτα και κύρια θέλει. Να νιώσει ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Γκιουλέκας: Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε

«Σήμερα γιορτάζει μαζί με τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Ελλάδα. Όλοι μαζί κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και με τη βοήθεια του θεού θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε» δήλωσε μετά τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο νέων μέτρων: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ληφθούν άλλα μέτρα. Ο ελληνικός λαός έχει σηκώσει πολύ περισσότερες θυσίες από όσες μπορούσε και αυτό νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό σε όλους. Να καταλάβουν οι δανειστές μας ότι πρέπει να δώσουν σε αυτό το λαό να πάρει μια ανάσα γιατί η πολύ πίεση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».