Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπου θα παραστεί στον τριπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό το 1912, της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», και του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Στις 11.00 π.μ. αύριο ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 13.30 θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στις 18.30 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση με την παρουσία επίσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Κυριακή, στις 11.00 π.μ. ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης Εκθεση κειμηλίων του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης με τίτλο «Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε».

Τη Δευτέρα στις 11π.μ. ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οποία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η μαθητική παρέλαση θα διεξαχθεί στις 11 π.μ. της Κυριακής στην οδό Τσιμισκή.