«Η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να έχει όρια» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Βρούτσης κατά την παρέμβασή του στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι το μέσο για την επίτευξη του ουσιαστικού και πρωταρχικού μας σκοπού: της κοινωνικής ειρήνης, της ευημερίας, της πολιτικής ομαλότητας, της δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας παράλληλα πως «αυτή την κρίσιμη ισορροπία πρέπει να διατηρήσουμε στο επίκεντρο των πολιτικών μας».
Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη πρέπει να συνοδευτεί από δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας: «Η Ευρώπη μέσα από την εφαρμογή αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων εξέρχεται σταδιακά από τη Μεγάλη Ύφεση και επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης. Για να είναι η ανάπτυξη αυτή βιώσιμη και έξυπνη, πρέπει να μην είναι "γυμνή" και εννοώ τον κίνδυνο της άεργης ανάπτυξης αλλά να συνοδεύεται από τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας».
Αναφερόμενος, τέλος, στην ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας «θα εργαστεί σκληρά για την ουσιαστική ένταξη της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ για πρώτη φορά στην διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου και την επιτυχή διεξαγωγή του».