Προειδοποίηση ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν θα επιτρέψει εκ νέου τη χρήση της πλατείας Αγίου Παντελεήμονα για την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Αν συνεχίσει η πλατεία να χρησιμοποιείται για μάχη συμβόλων, είμαι υποχρεωμένος να μην την ξαναδώσω» ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Αφορμή είναι το γεγονός ότι για αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει διοργανωθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα, από τον «Αντιφασιστικό Συντονισμό Επιτροπών, Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά» , ενώ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει προγραμματισθεί πολιτιστική εκδήλωση με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου.

Αύριο επίσης όμως, στις 6 μ.μ. και ένα χιλιόμετρο μακριά η Χρυσή Αυγή διοργανώνει δική της ανοικτή συγκέντρωση στον Σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου και άλλων στελεχών του κόμματος.

Από την μείζονα αντιπολίτευση, ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Ιγνατίου ζήτησε να μη δοθεί άδεια ούτε για την αυριανή κινητοποίηση, ενώ ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ότι « να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ενώ σχετικά με την απόφαση του δημάρχου να μην επιτρέψει τη διοργάνωση άλλων εκδηλώσεων έπειτα από αυτό το Σαββατοκύριακο, ανέφερε : «Πώς θα απαγορεύσουμε εκδηλώσεις; Αύριο θα απαγορεύσουμε μια πολιτική εκδήλωση;».