Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σύσσωμη η κυβέρνηση - με ανακοινώσεις όχι μόνο του κ. Κεδίκογλου αλλά και του γραμματέα της ΝΔ κ. Παπαμιμίκου και του ΠΑΣΟΚ - εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε στη δήλωσή του για το μήνυμα του ΣΥΡΟΖΑ

«Είναι πρωτοφανής, εμπρηστική, και προσβλητική για το δημοκρατικό πολ��τευμα και την Ιστορία του Ελληνικού λαού η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς «επαναστατικές» εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να «οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης».

Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι το 1940 ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες –παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας.

Ο Ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της.

Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία.

Όμως ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι !»

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ίδιο θέμα:

«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανίερη απόπειρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτούν τις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, για να προωθήσουν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να πούμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση και διχασμό».

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Για την επέτειο του «Όχι» o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα «Όχι» στο μνημόνιο και μετά «Όχι» στον ναζισμό και τους νοσταλγούς του!

Προσβολή στην ιστορία του τόπου, στην εθνική ενότητα του λαού μας.

Θέτουν την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τον φασισμό και τον ναζισμό!».