«Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με την δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη όπου επέδωσε -με υπερηφάνεια, όπως τόνισε- τα ξίφη στους αποφοιτήσαντες της ΣΣΑΣ.

«Η πόλη αυτή, η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, αξίζει να ζει τέτοιες στιγμές. Και η απόφαση που πήρα φέτος, η παρέλαση να γίνει όπως αναλογεί στην ιστορική αυτή επέτειο, στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ανταποκρινόμενος στο βαθύτερο αίσθημα του ελληνικού λαού, είναι μια απόφαση που αγκάλιασε πάνω από όλ�� ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας τη βεβαιότητα του πως οι Θεσσαλονικείς θα στείλουν «με τη μαζική τους παρουσία» το δικό τους μήνυμα προς όλους μας, προς την πολιτική τάξη της χώρας και προς την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε όλους τους Έλληνες μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και με υψηλό εθνικό φρόνημα «να αγωνιστούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

«Θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο τόπος να κρατάμε ψηλά το φρόνημα, να δυναμώνουμε την ψυχή μας, να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ενότητας, αλληλεγγύης και ομοψυχίας ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αυτό το μήνυμα εκπέμπουν διαχρονικά. Είναι ένας χώρος όπου υπάρχει η άλλη Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.